Alzheimersforeningen


Alzheimerforeningen

Alzheimerforeningen er en forening for alle, der er berørt af demens, herunder også Alzheimers sygdom. Foreningen er til for at hjælpe demente og deres pårørende.

Demens er en folkesygdom. I Danmark er ca. 85.000 mennesker ramt af en demenssygdom. Demens kan skyldes op mod 100 forskellige sygdomme, og der er mange andre sygdomme, der kan give symptomer, der minder om demens.

Har man symptomer, der minder om demens, er det derfor vigtigt at blive undersøgt. Det er vigtigt at huske, at alle med en demenssygdom kan behandles, selv om det fortsat kun er få, der kan kureres.

Alzheimerforeningen er associeret medlem af DE9 og deltager i det uformelle samarbejde.


Rådgivning

Alzheimerforeningen i lokalafdeling Østjylland tilbyder i samarbejde med Silkeborg Kommunes Demensteam rådgivning og vejledning til demensramte og deres pårørende. Der må gerne være flere end en pårørende ad gangen, det kan være en hel familie eller andet. Vi har samarbejde med en neurolog, en psykiater, en socialrådgiver, en præst og en jurist, som vi kan trække på efter behov.

Café og kolonihave

Foruden rådgivning tilbyder lokalafdelingen Info- og samværscafé. Her kan ægtefæller, pårørende og de, der lider af hukommelsesbesvær, komme og hygge sig og få en snak med andre ligestillede. Der vil være mulighed for en snak med en af demenskoordinatorerne eller en fra Alzheimerforeningen.

I kolonihaven er alle med en demenssygdom og deres pårørende velkomne. Her kan man hygge med andre, nyde luften, drikke kaffe og arbejde i haven, hvis man har lyst. Har du brug for en samtale, kan dette også lade sig gøre.

Mail: connyf[@]energimail.dk

www.alzheimer.dk/lokal/østjylland